Fres tørrfisken sammen med hvitløk og damp den i hvitvin. Server med hjemmelaget aïoli, og concassé av tomater. En spennende smårett til festen.
Framgangsmåte
Skjær tørrfisken i strimler eller terninger. Finhakk løk og hvitløk, og fres i olivenolje sammen med tørrfisken. Hell på hvitvin og la den koke helt inn. Smak til med salt og pepper. Skjær baguetter i skiver på skrå og fres lett i stekepanne på middels varme til de er gylne.
Aïoli
Finhakk hvitløk og press saften av sitron. Smak majones til med hvitløk, sitronsaft, salt og pepper. Sett den i kjøleskap til den skal brukes.
Tomatconcassé
Skold tomat ved å skjære et kryss på toppen, senke i kokende vann et par minutter og så ha over i iskaldt vann. Dra av skinnet, fjern kjernene og skjær tomatkjøttet i små terninger. Fres tomatterningene i olje, og smak til med salt, pepper og litt sukker.
Ha tørrfisk, aïoli og tomatconcassé på baguetteskivene, og server med gressløk drysset over.